• Nederlands
  • English
  • Français
  • Türkçe
  • Polski
  • български
Klant verhalen

Topdienst met duidelijke software

Workers

Eurys Infra is een van de bedrijven die vanaf het eerste moment gebruik maakt van ONPROAD. Het bedrijf, geleid door bedrijfsleider Hans Schaarman, is voortgekomen uit het moederbedrijf Eurys, dat gespecialiseerd is in uitzendwerk en detachering (hoofdzakelijk bij nieuwbouwprojecten). Eurys Infra is volgens Schaarman vooral gespecialiseerd in de aanleg van laag- en middenspanningsnetten. Wij waren benieuwd naar zijn ervaringen met ons projectadministratie platform en dan kan je dat het beste maar gewoon vragen.

Interview: Hans Schaarman van Eurys Infra
Hoefsmidstraat 41, 3194 AA, Hoogvliet

‘Bij ons schept ONPROAD™ orde in de chaos en zijn we af van al die tools en Excel sheets’

– Hans Schaarman, Eurys Infra

 

Kortgeleden is ONPROAD™ gelanceerd en jullie bedrijf was een van de eerste bedrijven die gebruik maakt van het projectadministratie platform. Hoe bevalt het tot op heden?
Toen we ermee begonnen, was er nog wat werk aan de winkel. Niet alles werkte zoals wij wilden en er zaten nog wat bugs in. Maar alles wat wij gemeld hebben is opgepakt en verholpen. Dat iets niet meteen 100% werkt bij de lancering kan ik best begrijpen, maar hoe ga je er daarna mee om? En gelukkig is dat heel goed opgepakt.

Hierdoor gebruiken wij het nu volop. 

Op welke manier zetten jullie ONPROAD in?
Wij gebruiken bijvoorbeeld het CRM-deel veel. Hierin zetten wij onze klanten en de medewerkers/zzp’ers die het werk uitvoeren in. Vanuit het systeem maken we dan de inkooporders voor ze aan en we gebruiken het ook om te factureren richting de opdrachtgever. Alle projecten zetten we natuurlijk ook in ONPROAD™. Al het materieel en de voertuigen staan er ook in en daardoor weten we altijd waar wat is, en kunnen we het doorbelasten op de projecten. Dit zijn namelijk ook gewoon kosten die je op je project maakt.

Waarom hebben jullie gekozen voor ONPROAD?
Hiervoor hadden we een vergelijkbaar systeem, maar dit was helemaal niet compleet. Hier zaten veel tekortkomingen in en de kosten waren hoog. En het programma werd totaal niet meer geupdate.
We zijn een relatief kleine organisatie en er is bijna geen projectadministratie tool die zich op ons type bedrijven (bouw, infra, constructie) richt. Daarnaast hadden we behoefte aan specifieke functies, maar maatwerk is voor ons gewoon te duur. Nu biedt ONPROAD™ zoveel tools aan binnen het platform dat maatwerk voor ons niet meer nodig is.


De oprichter van ONPROAD heeft zelf jaren in de bouw en infra gewerkt. Hij zag dat een aantal zaken niet goed ging qua administratie, inzicht en marges. Veelal werd nog gewerkt met Excel sheets. Hoe kijk jij hier tegenaan?
Het was zo omslachtig om te doen wat je moest doen dat we soms dachten, ‘laat maar zitten’. Binnen onze branche wordt nog volop gewerkt met Excel sheets, zelfs bij grotere bedrijven. Ook wordt er gebruik gemaakt van allerlei verschillende systemen en dat bij elkaar maakt het enorm onoverzichtelijk. Bij ons schept ONPROAD™ orde in de chaos en zijn we af van al die tools en Excel sheets.

Binnen bouw, constructie en infrabedrijven gaat het al snel om enorme bedragen. Wat zijn nu met name de risico’s die je als bedrijf loopt?
Het grootste risico is dat, omdat er met allerlei Excellijsten wordt gewerkt, een lijst zoek raakt. Je bent dan meteen het totaaloverzicht kwijt met als resultaat dat er niet gefactureerd wordt. En dat is financieel natuurlijk zeer onwenselijk.
Wij vinden Microsoft producten voor ons type bedrijf niet fijn om mee te werken. Door het gebruik van ONPROAD™ hebben we nu inzicht in onze bedrijfsprocessen. Wat moeten we nog factureren, wat is het meerwerk dat doorbelast moet worden en waar staat het materieel en de voertuigen. 

Wat heeft ONPROAD™ jullie gebracht?
Het totaaloverzicht is heel belangrijk. Op termijn verwachten wij ook betere marges door het inzicht dat wij nu hebben. En daarbij gaat het niet alleen om real-time alles in kaart te hebben, maar juist ook prognoses die wij kunnen maken. Zo weten we wat we kunnen verwachten binnen een project en zijn calculaties veel nauwkeuriger.

Voor wie voor het eerst met ONPROAD™ aan de slag gaat. Heb je een advies hoe je dit het beste aan kunt pakken? 
Maak gewoon een gratis of betaald account aan. Zelf zou ik betaald doen, want bij het gratis account krijg je één project gratis en dat is denk ik voor de meeste bedrijven en ondernemers te weinig. Maar als je even wilt testen om door de tools heen te lopen is het prima.

Zelf heb ik dus eerst een gratis account genomen en ben gewoon aan de slag gegaan. Daarna kreeg ik nog een persoonlijke demonstratie, maar ik merkte dat ik het eigenlijk allemaal wel wist door gewoon te doen. Het is eenvoudig om mee te werken en je kan het inrichten zoals je er zelf mee wilt werken.

Wat zijn voor jou de belangrijkste functies binnen het platform en waarom?
Op dit moment zijn dat voor mij het CRM systeem, het kunnen maken van de inkoopopdrachten en de facturatie. Hierdoor kan ik eenvoudig een kosten/batenanalyse maken. En ik heb dan direct goed overzicht over onze marges en kan beter sturen op mijn projecten.